Retki eduskuntataloon 19.4.2018 Kansanedustaja Ilmari Nurmisen vieraaksi

21.4.2018

Eduskuntatalo piti alun perin rakentaa Helsingin Tähtitorninmäelle, mutta talo rakennettiin kuitenkin Arkadianmäelle, joka sijaitsi silloisen keskustan laitamilla. Talon peruskivi muurattiin huhtikuussa 1927 ja juhlallisia vihkiäisiä vietettiin maaliskuussa 1931.

Eduskuntatalon oli määrä valmistua jo kevääksi 1929. Lakkojen, työselkkausten ja muiden ongelmien vuoksi rakennustyö kesti kuitenkin viisi vuotta. Alkuvuodesta 1931 talo oli vihdoin valmis. Tuolloin sen katsottiin edustavan suomalaisen rakentamisen huippua. Julkisivumateriaalina Kalvolan pienirakeinen ja tasavärinen punertava graniitti on näyttävä ja omaleimainen valinta.

Tekniseltä varustukseltaan Johan Sigfrid Sirénin suunnittelema uusi parlamenttitalo oli moderni. Tarkkana tunnettu nuori arkkitehti valvoi rakennustyön jokaista osa-aluetta valmistumiseen asti.

 

Eduskuntatalon vuonna 2015 alkanut peruskorjaus on nyt valmistunut. Eduskuntatyö käynnistyi peruskorjatussa Eduskuntatalossa 5. syyskuuta 2017.

Eduskuntatalon peruskorjauksen  aikana 2015-2017 eduskunnan täysistunnot pidettiin samassa korttelissa sijaitsevassa Sibelius-Akatemian talossa, jonka konserttisali muutettiin täysistuntosaliksi.

 

Toijalan Eläkkeensaajat teki retken peruskorjattuun eduskuntataloon torstaina 19.4.2018. Tutustumismatkalla oli mukana täysi bussilastillinen innokaita jäseniä. Vieraat vastaanotti kansanedustaja Ilmari Nurminen. Ammattitaitoiset oppaat kertoivat tutustumis- kierroksella talon historiaan ja peruskorjaukseen liittyviä asioita. Kierroksen jälkeen juotiin Ilmari Nurmisen ja avustajien tarjoamat kahvit ja kuultiin ajankohtaiset asiat eduskunnan työstä. Kotimatkalla poikettiin syömään ja vaikka autolla olikin välillä aika kuumat oltavat niin kotiin päästiin lähes aikataulun mukaisesti.

Kuvia matkasta tulossa.